Beeldenbox biedt specialistische Jeugdhulp door de inzet van Affect regulerende Vak Therapie beeldend, spelelementen, oplossingsgerichte interventies en psycho-educatie.

Je hebt de eerste stap gezet om hulp te zoeken voor jezelf, je eigen of andermans kind.

Wat is Beeldend jeugdhulp verlenen?

Soms kun je geen woorden geven aan wat je hebt meegemaakt of hoe jij je voelt. Misschien kun jij je gevoelens wel uitdrukken in het beeldend werken. Dan is Doen! voor jou beter dan praten. Daarmee is deze therapie een goede aanvulling op andere vormen van jeugdhulp verlenen. Dit word bevestigd in het onderzoek van Wertheim-Cahen in ‘Wat werkt-Creatieve therapie’ van het Nederlands Jeugd Instituut (2012). Beeldend jeugdhulp verlenen is een vorm van specialistische individuele Jeugdhulp.

Hoe werkt het?

Affect regulerende vaktherapie (ArVT) behandelt niet vanuit de stoornis, maar laat je ERVAREN hoe je het beste uit jezelf kunt halen. Zodat jij onder jou specifieke omstandigheden weer kunt functioneren. Affect regulatie heet dat met een moeilijk woord. Kijk ook maar eens op www.affectregulerendevaktherapie.nl of bekijk het animatiefilmpje van De Kracht van Vaktherapie

Beeldenbox biedt specialistische Jeugdhulp door de inzet van Affect regulerende Vak Therapie beeldend, spelelementen, oplossingsgerichte interventies en psycho-educatie. Voor kinderen en jongeren (en hun opvoeders) met uiteenlopende problemen welke hen belemmeren in hun functioneren.

Pop_BeeldenBox_stimuleren_rgb

Wat levert het op?

Door wie en waar?

Anjet van der Wijk, de eigenaar van Beeldenbox, is een GZ-behandelaar en geregistreerd SKJ jeugdhulpverlener. Ze heeft ruime ervaring met verschillende doelgroepen binnen de jeugdhulpverlening. Ze is o.a. gespecialiseerd in hechting en trauma en angst en rouw gerelateerde klachten en geschoold in de affect regulerende vaktherapie (ArVT). 

Femke Smit is kunstenaar en beeldend therapeut i.o. en gespecialiseerd in adoptie en identiteit. Ze zet collagetechnieken (beelden) in om contact te maken met vroegkinderlijke ervaringen, waarbij taal nog niet beschikbaar was. 

Maarten Felix van Zorgfinacials is de zakenpartner van Beeldenbox en staat garant voor een zorgvuldig berichtenverkeer en financiële afhandeling.

De behandeling kan in de praktijk aan de Herenwal 131a in Heerenveen, bij je thuis, in het gezinshuis of op school worden gegeven. Woon je in de omgeving van Drachten dan behoort mijn praktijk aan huis tot de mogelijkheid. Woon je in Groningen en kamp je met adoptie en identiteit, dan zijn ook daar behandelmogelijkheden.

kind

Vrijdag is mijn lievelingsdag, dan mag ik weer naar jou.

kind

Wie betaalt het?

Beeldenbox is een gecontracteerde zorgaanbieder voor specialistische jeugdhulp in Friesland en een door KIWA, keurmerk gecertificeerde praktijk. De behandeling wordt daarom-mits er is voldaan aan de gestelde eisen- volledig vergoed door de Friese gemeente waarin u staat ingeschreven. Met een verwijsbrief van uw (huis)arts, veilig thuis of voogd kunt u zich melden bij Beeldenbox voor een intakegesprek. Misschien heeft u zich al gemeld bij het gebiedsteam van uw gemeente, dan kijken zij met u welke hulp nodig is en geven al dan niet een verwijzing voor Beeldenbox.

Volgens het internationaal verdrag inzake de rechten van het kind en de jeugdwet heb je RECHT op passende zorg en begeleiding zodat jij je goed kunt ontwikkelen. Wanneer het weer goed gaat met jou, lukt het ook beter op school en met de mensen met wie je leeft.​

Covid 19 beleid Beeldenbox

Heerenveen – Ureterp februari 2021

Beeldenbox volgt de door de overheid, bij monde van het RIVM opgestelde basisregels.

Dat betekent dat we open zijn en kinderen in één op één een setting mogen blijven zien.
Het vriendelijke verzoek om cliënten zoveel als mogelijk is, precies op tijd en indien mogelijk, alleen naar de praktijk te laten komen.

Gelukkig zijn de basisscholen weer open, dat betekent niet dat we als externe partij weer welkom zijn. We overleggen met u over die situatie en bieden dan een alternatief aan. Alle overlegmomenten met volwassenen zullen via Teams of op een andere manier, vorm gegeven worden. Bellen mag altijd.

Natuurlijk blijven we handen wassen in de toiletruimte vóórdat je de praktijk binnenkomt volgens de instructies boven de wastafel.
Er liggen mondkapjes, vriendelijk verzoek, deze, indien mogelijk, te gebruiken. De therapeut gebruikt altijd een mondkapje.
Bij verkoudheid, keelklachten, ruik/smaakverlies of koorts, bij de cliënt, de therapeut, of gezinslid, blijven we thuis, Ook wanneer we in contact zijn geweest met een (achteraf) besmet persoon. De 24 uurs afmeldregeling is hiervoor niet van toepassing. U kunt ten allen tijde afmelden.

Je neemt plaats op de je aangewezen plek, we houden anderhalve meter afstand van elkaar.
Wij zorgen voor voldoende ventilatie.

Na je vertrek wordt je knutsel plek, contactpunten zoals gereedschap de deurklik en
trapleuning gedesinfecteerd.

Heeft u een ondersteunings vraag m.b.t. de opvoeding of het gedrag van uw kind of cliënt?
Bel gerust! Dan maken we een belafspraak. Tel. 06 40335639

We werken hierdoor VOOR en DOOR elkaar aan ONZE gezondheid, hou vol!

Bedankt voor uw medewerking!
Team Beeldenbox